IVN Twiske - Open Twiske Dag Google+

IVN – Afdeling Twiske

HNLZOEMT-e1512994601593et is Nederland Zoemt Bijenteldag. De ‘Nationale Bijentelling’ wordt gehouden omdat het niet goed gaat met de wilde bij. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. En dat is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland zijn er 188 bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen, want 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. Elke bij telt, jij ook?

insectenhotelIVN-TWISKE ZOEMT de hele dag van de activiteiten om de wilde bij in het zonnetje te zetten. Je vindt deze natuurvereniging bij zorgboerderij De Marsen op het Scharrelerf bij de insectenmuur.

IMG_4232Open Twiske Dag programma
Activiteiten van 11.00 – 16.00 uur
Ontdektocht bij de insectenmuur.
Bijen helpen? Ben je gek geworden? Ontdek het vriendelijke leven van de wilde bij.
Bijen tellen!
Hoe doe je dat? Informatie over wilde bijen en de bijenteldag.
Maak een woonplekje voor de wilde bij.
Van eenvoudig materiaal maak je een insectenhulpje dat zelfs op een balkon past.
-Maak een zaadbommetje.
Gooi het zaadbommetje ergens neer en na een paar weken is er een explosie van wilde bloemen waar de wilde bij haar voedsel kan halen.
-Waar is de bij?
Zoek de verstopte bijen en los de prijsvraag op.

IVN
5. zaadbommetjes bewaren in eierdoos (IVN)
IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Het werkgebied van IVN Twiske ligt in en om Het Twiske. Een groot aantal vrijwilligers probeert door middel van excursies, lezingen en een stukje natuurbeheer de kennis van de bevolking te vergroten en de rijke natuur in de Twiskepolder en de omgeving daarvan in stand te houden.

In 2018 organiseert IVN Twiske wederom diverse excursies. Op het programma staan o.a. : kinderactiviteiten in de natuur, avondwandelingen, natuurwerkdagen, fietsexcursies en themawandelingen/-lezingen. Bijv. over broedvogels, bijen, insecten, waterdiertjes en paddenstoelen.

Mlogo ivn twiskeeer info: www.ivntwiske.nl