2015 - Open Twiske Dag Google+

Editie 2015

FOTOALBUM OPEN TWISKE DAG 2015

OPEN TWISKE DAG, een dagje op vakantie in uw eigen achtertuin!

IMG_4501Op zondag 12 april was de jaarlijkse OPEN TWISKE DAG. Ondernemers, verenigingen en vele bezoekers vierden gezamenlijk de start van het nieuwe recreatieseizoen. Astrid Nienhuis burgemeester van Landsmeer en Rob Meerhof burgemeester van Oostzaan hesen rond 11:00 uur twee vlaggen om daarmee deze feestelijke dag te openen.

IMG_4383

FOTOALBUM OPEN TWISKE DAG 2015

Met het hijsen van de vlaggen werd ook het startsein gegeven van het recreatieseizoen en de actie ‘houd het Twiske samen schoon.’ Eén van de vlaggen was van Stichting Nederland Schoon. Zij sponsorden verschillende posters om bezoekers bewust te maken van het effect van zwerfafval op de natuur. Daarnaast werden er opruimzakjes uitgedeeld aan recreanten.

Varen en eten bij Twiske HavenDoor het mooie weer was het overal in het Twiske gezellig druk. Op het meer maakten recreanten gebruik van de huurboten en deden kinderen ondanks de harde wind mee aan een proefzeilles. Op het vasteland vermaakten mensen zich met activiteiten zoals aquagolf waarbij het een enkeling lukte om een hole-in-one te maken. De meeste mensen genoten volop van het weer op een van de terrassen met een hapje en een drankje. Het was een geslaagde Open Dag!

Kinderen
IMG_4564Je eigen broodje bakken rond het kampvuur, dat was gezellig! Voor het bakken gingen ze massaal opzoek gegaan naar stokken om een broodje aan vast te kunnen maken.

De avonturenspeelplaats was ook open en kinderen konden daar kruipen door het buizenfort, zweven aan de kabelbaan, spetteren op een vlot en nog veel meer. Bij Paviljoen ‘t Twiske en Twiske Haven stond een springkussen waar naar hartenlust gesprongen kan worden.

Gratis parkeren tijdens de Open Twiske Dag
IMG_4439Tijdens de Open Twiske Dag waren de slagbomen open waardoor iedereen gratis het Twiske in kon om kennis te komen maken.

Het Twiske

Uitzicht op de plasMidden in de natuur en op slechts 5 km van Amsterdam:  een prachtig recreatiegebied met mooie fiets-, wandel- en ruiterpaden. In Het Twiske kunt u ook heerlijk varen, picknicken, skaten, en paardrijden of lekker relaxed op het strand liggen. Ook zijn er leuke restaurants, een haven, zorgboerderij, avonturenspeelplaats en een molen.

Kortom, Het Twiske : een dagje op vakantie in uw eigen achtertuin!