Open Twiske Dag 2014 Google+

Editie 2014

Bekijk hier de foto’s van de Open Twiske Dag 2014.

In de zon op het terras!Zondag 13 april 2014, vond de tweede Open Twiske Dag plaats ter ere van de opening van het recreatieseizoen. Organisator Twiske Haven was tevreden: een goede opkomst, lekker weer, live muziek en vele activiteiten waren de ingredienten voor een geslaagde dag!

Zorgboerderij met lasergamen op de voorgrondOndernemers en verenigingen zetten hun deuren open en organiseerden demonstraties, rondleidingen en activiteiten. Recreatieschap Twiske-Waterland had speciaal voor deze dag de slagbomen open gezet. De vaste Twiske bezoekers waren blij dat het buitenseizoen weer geopend is en de nieuwe bezoekers waren aangenaam verrast met wat er allemaal in het Twiske gebeurt: “wat een prachtig plekje, zo dichtbij, dat hadden we eerder moeten weten!”

Activiteiten tijdens de Open Twiske Dag
Bootje uitproberen
Bezoekers konden naar keuze deelnemen aan een natuur-excursie met gids van het IVN en een bezoek brengen aan de bijenstal van Bijenteeltvereniging Beemster en omstreken. Ook de vernieuwde zorgboerderij met moestuin en boerderijwinkel was open. Verder waren er demonstraties helmduiken, reddingshonden en laser-zeilen.  Men kon fluisterboot varen, boerengolf spelen of boogschieten. Of natuurlijk gewoon lekker op het terras of binnen genieten met een muziekje van een DJ of Jazzband.

Kinderen
Samen schilderen op een groot doekVoor kinderen waren er leuke spellen en speurtochten bij het Bezoekerscentrum. Bij de zorgboerderij konden bij de stand van Welcome to the Future paas-eieren beschilderd worden. En bij de stand van het Lentekabinet hebben de kinderen samen met een kunstenaar op een levensgroot doek geschilderd. Diverse kinderen deden mee met een proefzeilles of een spelletje lasergame. De avonturenspeelplaats en de springkussens waren natuurlijk ook druk bezocht.

Het Twiske
Het TwiskeMidden in de natuur en op slechts 5 km van Amsterdam:  een prachtig recreatiegebied met mooie fiets-, wandel- en ruiterpaden. In Het Twiske kunt u ook heerlijk varen, picknicken, skaten, en paardrijden of lekker relaxed op het strand liggen.  In het bezoekerscentrum vindt u allerlei informatie over het gebied en de omgeving. Ook zijn er leuke restaurants, een haven, zorgboerderij, avonturenspeelplaats en een molen.

Kortom, Het Twiske : een dagje op vakantie in uw eigen achtertuin !