Open Twiske Dag - Zorgboerderij de Marsen Google+

Zorgboerderij de Marsen

Programma 2019
11.00 – 17.00 uur: Bezoek de boerderij en ontdek welke dieren er allemaal zijn

11.00 – 17.00 uur: Verkoop van koffie, thee, sapje, versnapering en ijs
11.00 – 17.00 uur: Informatie over Zorgboerderij De Marsen”

1439De Marsen” is een boerderij in het recreatie- en natuurgebied “Het Twiske” in Landsmeer, noordelijk van Amsterdam. De boerderij is open voor bezoekers.

Op de boerderij vinden mensen die door een arbeidsbeperking (nog) niet toe zijn aan een betaalde baan een beschermde werkomgeving. Het ritme en het dagelijks werken op de boerderij legt de basis voor herstel en ontwikkeling. Professionele werkbegeleiders werken samen met zorgvragers en vrijwilligers aan persoonlijke doelen in korte of meer langdurige trajecten. Een aantal mensen met een verstandelijke of psychische beperking werken min of meer permanent op de boerderij. Zij vormen de stevige basis van de werkgemeenschap.

Zorgboerderij Balder - 1In de loop van de komende jaren wordt De Marsen een volwaardig boerenbedrijf waar goede voeding centraal staat. Niet alleen biologisch en regionaal geproduceerd  maar  ook met oog voor de mensen in alle schakels van de keten. De dingen die we niet zelf produceren zijn afkomstig van bedrijven in Noord-Holland die binnen onze visie werken; biologisch en regionaal, en liefst met een sociale component in de bedrijfsvoering.

Gezonde dingen hebben Zorgboerderij de Marsentijd nodig om te groeien. Dat geldt niet alleen voor onze producten maar ook voor onszelf; de boerderij zal stapsgewijs ontwikkeld worden waarbij we in 2014 beginnen met 17 hectare weiland en de bouw van een potstal voor onze koeien.

De MarsenNatuurlijk streven  we ernaar om de weg van Land tot Klant zo kort mogelijk te maken door het aanbieden van biologische producten uit de regio. Maar onze ambitie gaat verder… In onze visie moet ook de weg van Klant tot Land zo kort en transparant mogelijk zijn. Daarom willen we intensief samenwerken met de consumenten van onze producten door abonnementen en participaties. Heeft u belangstelling om met ons mee te doen of onze producten af te nemen, neem dan contact met ons op via mail@demarsen.org.

In de boerderijwinkel kunt u verse eIMG_3058n lekkere biologische producten kopen, zoals eieren, zuivel van koe en geit, vlees van rund en varken en in de toekomst seizoen-verse groenten.
De openingstijden:
Ma – Vr: 09.00 – 16.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur
Volg ook de plannen voor vleespakketten, groenteteelt, slachttermijnen en andere acties en activiteiten voor bewoners uit de buurt via de nieuwsbrief. Binnenkort wordt onze nieuwe website gepubliceerd.

Meer informatie: www.demarsen.org

Open Twiske Dag 2019:

De Marsen_kippen11.00 – 16.00 uur: Bezoek de boerderij en ontdek welke dieren er allemaal zijn
11.00 – 16.00 uur: Verkoop van koffie, thee, sapje, versnapering en ijs
11.00 – 16.00 uur: Informatie over Zorgboerderij De Marsen

Op het terrein van de boerderij vindt u ook de activiteiten van

  • IVN Twiske, natuur activiteiten en educatie
  • Bijenteelt vereniging, Beemster en omstreken
  • ID&T, organisator van het muziekfestival Welcome to the Future. Daar kunnen kinderen zich laten schminken.