Programma 

De Marsen_kippen

11.00 – 16.00 uur

  • Koffie, thee en versnaperingen
  • Ontdekken welke dieren er op De Marsen zijn
  • Spelen op het Scharrelerf (er is ook een spelletjesparcours)
  • Kinderactiviteiten, zoals broodjes bakken bij het kampvuur

“De Marsen” is een boerderij in het recreatie- en natuurgebied “Het Twiske” in Landsmeer, noZorgboerderij Balder - 1ordelijk van Amsterdam. De boerderij is open voor bezoekers.

1439Op de boerderij vinden mensen die door een arbeidsbeperking (nog) niet toe zijn aan een betaalde baan een beschermde werkomgeving. Het ritme en het dagelijks werken op de boerderij legt de basis voor herstel en ontwikkeling. Professionele werkbegeleiders werken samen met zorgvragers en vrijwilligers aan persoonlijke doelen in korte of meer langdurige trajecten.

Zorgboerderij de Marsen

Er werken ongeveer 35 mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking zowel fulltime als parttime, op de boerderij. Zij vormen de stevige basis van de werkgemeenschap.

De Marsen is uitgegroeid tot een volwaardig boerenbedrijf waar goede voeding centraal staat. Niet alleen biologisch en regionaal geproduceerd  maar  ook met oog voor de mensen in alle schakels van de keten. De dingen die we niet zelf produceren zijn afkomstig van bedrijven in Noord-Holland die binnen onze visie werken; biologisch en regionaal, en liefst met een sociale component in de bedrijfsvoering.

De Marsen

In 2014 is er begonnen met 17 hectare weiland en de bouw van een potstal voor onze koeien. Natuurlijk streven  we ernaar om de weg van Land tot Klant zo kort mogelijk te maken door het aanbieden van biologische producten uit de regio. Maar onze ambitie gaat verder… In onze visie moet ook de weg van Klant tot Land zo kort en transparant mogelijk zijn. Daarom werken we intensief samen met de consumenten van onze producten door abonnementen en participaties. We bieden vleesaandelen en groenten-abonnementen. Heeft u belangstelling om met ons mee te doen of onze producten af te nemen, neem dan contact met ons op via boerderijwinkel@demarsen.org.

De boerderijwinkel is een kleine natuurvoedingswinkel, u kunt er o.a verse en lekkere biologische producten kopen, zoals eieren, zuivel van koe en geit, vlees van rund en varken en seizoen-verse groenten. Ook kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie of thee met een stukje taart, tosti of een boerderij-ijsje. En dat alles biologisch!

De openingstijden:IMG_3058
Ma – Vr:   09.00 – 16.00 uur (tussen 12.30-13.00 uur gesloten)
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur (tussen 13.00-12.30 uur gesloten)

Meer informatie: www.demarsen.org

Op het terrein van de boerderij vindt u ook de activiteiten van

  • IVN Twiske, natuur activiteiten en educatie
  • Bijenteelt vereniging, Beemster en omstreken
  • ID&T, organisator van het muziekfestival Welcome to the Future. Daar kunnen kinderen zich laten schminken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.