OpenTwiske Dag - WRV het Twiske Google+

Water Recreatie Vereniging het Twiske

11.00 – 16.00 uur: Informatie over zeillessen en proefzeilen
11.00 – 13.00 uur: Demonstratie laser-wedstrijdzeilen
Kosteloos proefzeilen in een jeugdzeilboot voor kinderen tot 14 jaar

Zeilles optimistenWelkom bij de grootste en gezelligste waterrecreatievereniging van Oostzaan! Met ongeveer 140 leden en een eigen vloot van 27 zeilboten kun je letterlijk alle kanten op. Niet alleen voor een super gezellige tijd, maar bovenal om de passie voor watersport in leven te houden.

WRVWRV Het Twiske is letterlijk en figuurlijk een multidisciplinaire vereniging. Je kunt twee verschillende zeildisciplines beoefenen o.l.v. ervaren zeilinstructeurs (jeugdboot en zwaardboot). Maar naast het zeilen is WRV Het Twiske ook rijk aan andere activiteiten. Motorboot tochtjes in de omgeving, gezellige clubavonden waar ook de liefhebber van sportvissen zijn verhaal kwijt kan, afgewisseld met een leuke barbecuepartij en een jaarlijkse tocht met een platbodem op de Waddenzee, bieden een uitstekende kans voor jong en oud om zich op allerlei gebieden te vermaken.

Zeilles kielbotenEr valt in Oostzaan zelf niet veel te zeilen. Daarom liggen onze lasers en jeugdzeilboten in Twiske Haven opgeslagen. Voor onze zeilers is de Stootersplas, in recreatiegebied Het Twiske, dan ook hét thuiswater voor wedstrijden en instructie.

WRV Het Twiske werd in 1972 opgericht door enkele enthousiaste Oostzaanse watersporters. Het gezellig ingerichte clubhuis, ’t Thorbaecke, is dé ontmoetingsplek om elkaar op dinsdagavond bij te praten over water(sport)ervaringen. Op zaterdagochtend laten de gebruikers van de aangeboden stallingsfaciliteiten, al dan niet volgens rooster, hun handjes wapperen dat het een lieve lust is om terrein en opstallen in prima conditie te houden, of assisteren ze elkaar tijdens de jaarlijkse hellingdagen.

Natuurlijk is het onmogelijk om binnen het kader van dit stukje een volledig beeld te schetsen van onze vereniging; maar je kunt natuurlijk altijd een blik werpen op onze eigen website, of gewoon een keertje op dinsdagavond of zaterdagochtend aanleggen bij ons clubhuis op de Dr. de Boerstraat 21a in Oostzaan, of een kijkje nemen op Twiske Haven waar wedstrijdzeilers en zeilinstructeurs je graag te woord zullen staan tijdens clubactiviteiten.

Meer informatie, zie: www.wrvhettwiske.nl.

Open Twiske Dag 2016:

11.00 – 16.00 bieden wij informatie over onze vereniging en de mogelijkheden om zeillessen te volgen. U kunt een Optimist en (na afloop van de wedstrijd demonstratie) een Laserpico opgetuigd bekijken. Wij hopen op deze manier in contact te komen met geïnteresseerde ouders/kinderen.

Kosteloos proefzeilen in een jeugdzeilboot
Daarnaast bestaat de mogelijkheid, voor kinderen tot en met 14 jaar, kosteloos te zeilen in een jeugdzeilboot (Optimist). Waarbij zij ondersteund worden door onze professionele (zeil)instructeurs. Hierbij is geen zeilervaring noodzakelijk. Ieder kind dient verplicht een zwemvest te dragen (welke gratis ter beschikking wordt gesteld) en te beschikken over een zwemdiploma. Bij slecht weer kan het proefzeilen helaas niet doorgaan.

11.00 – 13.00 Demonstratie laser-wedstrijdzeilen: Hoewel de lasercompetitie 2016 pas later van start gaat, kunnen de ijsberen van WRV Het Twiske – ijs en weder dienende – reeds op 17 april hun laserzeilspieren gaan gebruiken tijdens een demonstratie laser-wedstrijdzeilen in of nabij de Twiske Haven; een prima warming-up voor de naderende competitie! Eerste start is om 11.00 uur en om ongeveer 13.00 uur sluiten we weer af. Prachtig vanaf de waterkant/terras te bekijken !

Meer info over zeillessen, zie: www.wrvhettwiske.nl.