PottiDiving / Duik Service Nederland - Open Twiske Dag Google+

PottiDiving / Duik Service Nederland

Activiteiten tussen 11.00 – 17.00 uur:
Info duiken in het Twiske en het Twiske onderwaterpark

Zoek de schat van zeerover Claes Compaen
Goudzoeken als een golddigger

De Zaanse duikscholen Duik Service Nederland en PottiDiving zijn regelmatig te vinden in Het Twiske aan de Stootersplas. Samen hebben ze voor duikers afgelopen jaar een onderwaterparcours met oefenplatform aangelegd zodat er onderwater van alles te beleven valt. Door een achtergrond bij de brandweer en defensie, en een jarenlange duikervaring in Nederland en het buitenland zijn beide duikscholen gericht op veiligheid. Terwijl er ook ruimte is om te genieten tijdens een duik.

Voor geïnteresseerden is een gratis onderwaterplattegrond beschikbaar.

Ook kun je kennismaken met bijzondere duikactiviteiten die door hen zijn ontwikkeld.

Crime Scene Investigation Duik

Het verzamelen van bewijsmateriaal in het water voor forensisch onderzoek vereist een gedegen training, want zonder goede opleiding kan bewijsmateriaal onherstelbaar beschadigd worden. Daarom is deze intensieve cursus aan te bevelen voor iedereen die ingezet wordt en geïnteresseerd is in CSI-taken.

Metaaldetector

Duiken met een metaaldetector is een nieuwe en unieke ervaring. Spannend, technisch uitdagend en verrassend. Ontdek de verborgen schatten onder de bodem en beleef een geheel nieuwe duikervaring.

Meer info: PottiDiving en Duik Service Nederland

Open Twiske Dag 2019

Activiteiten tussen 11.00 – 17.00 uur:
Info over duiken in het Twiske en het Twiske onderwaterpark
Bij de informatietent is een gratis kaart beschikbaar van het onderwaterparcours. Verder kan het aanwezige team erg enthousiast vertellen over hun duikervaringen in Het Twiske en elders op de wereld. 

Zoek de schat van zeerover Claes Compaen
Heel lang geleden werd in Oostzaan zeerover Claes Compaen geboren. Tijdens zijn verre tochten over de wereldzeeën kaapte hij meer dan 350 schepen. Maar waar is die schat gebleven? Het zou best kunnen dat die ergens in het Twiske verstopt ligt.

Goudzoeken als een golddigger
Het zal je maar gebeuren. Je bent op het strand en opeens vind je een stukje goud. Dan breekt de goudkoorts uit! Hier leer je wat je dan kunt doen om nog meer Goud te vinden

U vindt de stand en activiteiten van deze duikcentra op het strand de Leers (ook wel bekend als surfstrand en hondenstrandje). Dit strand ligt tussen Twiske Haven en Paviljoen ‘t Twiske in, bij P13.