Open Twiske Dag - MTB-Twiske Google+

MTB-Twiske

11.00 – 17.00 Mountainbiken voor kinderen (leen MTB)
11.00 – 17.00 Mountainbiken volwassenen (alleen eigen MTB)

IMG_8552In 2009 heeft de stichting MTB-Twiske.nl met steun van diverse gemeenten, bedrijven en wielerzaken twee permanente mountainbike routes aangelegd in Het Twiske. Deze zijn over de fietspaden met elkaar verbonden. Het parcours op de Zanddijk (circa 3,5 km met licht hoogteverschil) begint bij parkeerplaats P1. Het parcours in het Smaal (circa 3,7 km platte bospassage) start bij parkeerplaats P14.

De nieuwste aanwinst is de ‘Rock Garden’ een spectaculaire afdaling én klim voor de gevorderde mountainbiker.

Kijk voor meer info: www.mtb-twiske.nl of op onze Facebook pagina.

Open Twiske Dag 2019:

IMG_8560Vereniging MTB-Twiske en MTB Sports organiseren tijdens de Open Twiske Dag 2018 diverse gratis mountainbike activiteiten voor de jeugd en volwassenen.

We hopen op een mooie zonnige dag zodat iedereen onder ideale omstandigheden kennis kan maken met de vereniging en met het mountainbiken in het Twiske. Je vindt ons nabij boerderij de Marsen, Pikpotweg 1 te Landsmeer (parkeerplaats P1 ).

Onze activiteiten:

  • Kinderen tussen de 1.55m en 1.75m lengte kunnen, als ze durven, op een van onze mountainbikes het mountainbiken proberen. Wil je een stukje fietsen, of wil je een oefening proberen, of misschien al een stapje verder? Het is allemaal mogelijk, wij zorgen voor een mountainbike en helm; het trappen moet je zelf doen.
  • IMG_8585Voor volwassenen op hun eigen mountainbike zetten we enkele oefeningen uit. Basis oefeningen zoals sturen, maar ook een balans oefening en leren hoe je over een boomstam heen hopt. Jij bepaalt hoe ver je durft te gaan!
  • Heb je vragen over de vereniging en/of over de vaste mountainbikeroutes in het Twiske, kom dan gerust even langs en maak kennis met de bedenker en uitvoerder.