Open Twiske Dag - MTB-Twiske Google+

MTB-Twiske

11.00 – 16.00 Loopfietsen voor de allerkleinsten
11.00 – 16.00 Mountainbiken voor kinderen (leen MTB)
11.00 – 16.00 Mountainbiken volwassenen (alleen eigen MTB)

IMG_8552In 2009 heeft de stichting MTB-Twiske.nl met steun van diverse gemeenten, bedrijven en wielerzaken twee permanente mountainbike routes aangelegd in Het Twiske. Deze zijn over de fietspaden met elkaar verbonden. Het parcours op de Zanddijk (circa 3,5 km met licht hoogteverschil) begint bij parkeerplaats P1. Het parcours in het Smaal (circa 3,7 km platte bospassage) start bij parkeerplaats P14.

De nieuwste aanwinst is de ‘Rock Garden’ een spectaculaire afdaling én klim voor de gevorderde mountainbiker.

Kijk voor meer info: www.mtb-twiske.nl of op onze Facebook pagina.

Open Twiske Dag 2018:

IMG_8560Vereniging MTB-Twiske en MTB Sports organiseren tijdens de Open Twiske Dag 2018 diverse gratis mountainbike activiteiten voor de jeugd en volwassenen.

We hopen op een mooie zonnige dag zodat iedereen onder ideale omstandigheden kennis kan maken met de vereniging en met het mountainbiken in het Twiske. Je vindt ons nabij boerderij de Marsen, Pikpotweg 1 te Landsmeer (parkeerplaats P1 ).

Onze activiteiten:

  • IMG_8547Iets waar we zelf ook naar uitkijken is het loopfietsen voor de allerkleinsten. Mountainbike Sports is als enige bedrijf in Nederland gespecialiseerd in het geven van fietssport lessen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. KNWU bondstrainer Richard Dollé legt uit: “Zodra kinderen kunnen lopen gaat er een wereld vol bewegingsvrijheid voor ze open. MTB Sports stimuleert de ontwikkeling van kinderen al spelend, met plezier bewegen en leren. Een loopfiets is zo ontwikkeld dat een kind zich al op jonge leeftijd kan voortbewegen. De loopfiets lessen/trainingen stimuleren uw kind om nieuwe motorische en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Uw kind leert zijn grenzen te verleggen, ze worden fysiek sterker en tevens vergroten ze hierdoor hun uithoudingsvermogen. “ De lessen zijn zorgvuldig ontwikkeld, vanuit een jarenlange ervaring met deze specifieke jonge doelgroep.
  • IMG_8535Kinderen tussen de 1.55m en 1.75m lengte kunnen, als ze durven, op een van onze mountainbikes het mountainbiken proberen. Wil je een stukje fietsen, of wil je een oefening proberen, of misschien al een stapje verder? Het is allemaal mogelijk, wij zorgen voor een mountainbike en helm; het trappen moet je zelf doen.
  • IMG_8585Voor volwassenen op hun eigen mountainbike zetten we enkele oefeningen uit. Basis oefeningen zoals sturen, maar ook een balans oefening en leren hoe je over een boomstam heen hopt. Jij bepaalt hoe ver je durft te gaan!
  • Heb je vragen over de vereniging en/of over de vaste mountainbikeroutes in het Twiske, kom dan gerust even langs en maak kennis met de bedenker en uitvoerder.