Programma

11.00 – 16.00 uur Genieten van gezoem in de achtertuin

  • Bijen tellen in je tuin (volwassen en kinderen). Hoe doe je dat? Wij geven informatie over wilde bijen en de bijenteldag.
  • Maak een woonplekje voor de wilde bij (kinderen). Van eenvoudig materiaal maak je een insectenhulpje voor eigen tuin of balkon.
  • Maak een zaadbommetje (kinderen). Gooi het  zaadbommetje ergens neer en na een paar weken is er een explosie van wilde bloemen waar de wilde bij haar voedsel kan halen.
  • Waar is de bij (kinderen)? Zoek de verstopte bijen op het Scharrelerf en los de prijsvraag op.

IVN
5. zaadbommetjes bewaren in eierdoos (IVN)
IVN is een landelijke organisatie die mensen lokaal bij natuur betrekt. Het werkgebied van IVN Twiske ligt in en om Het Twiske. Een groot aantal vrijwilligers probeert door middel van excursies, lezingen en een stukje natuurbeheer de kennis van de bevolking te vergroten en de rijke natuur in de Twiskepolder en de omgeving daarvan in stand te houden.

In 2020 organiseert IVN Twiske wederom diverse excursies. Op het programma staan o.a. : kinderactiviteiten in de natuur, avondwandelingen, natuurwerkdagen, fietsexcursies en themawandelingen/-lezingen. Bijv. over broedvogels, bijen, insecten, waterdiertjes en paddenstoelen. Meer info: www.ivntwiske.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.