Programma

11.00 – 17.00 uur   

  • Informatie over de bijen en insecten (-muur)
  • verkoop van eigen honing

bijenstalBij zorgboerderij de Marsen kunt u kennismaken met de Bijenteeltvereniging en de honingbij als onmisbare schakel in de natuur. Er wordt eigen honing verkocht en ervaren imkers vertellen u graag over de biologie van de bij en het ambachtelijke imkeren. In de observatiekast kunt u de bijen in hun natuurlijke hoedanigheid bewonderen. Er wordt informatie verstrekt over de insectenmuur en haar bewoners en honingbijen.

De Bijenteeltvereniging is van en voor mensen die hun hobby maken van het houden van bijen en zet zich in voor de bevordering van de bijenteelt. De insteek van de Bijenteeltvereniging hierbij is dat bijenhouden een uitermate boeiende natuurhobby  is die door jong en oud beoefend kan worden.

imker met bijenBijen houden is een zeer leuke liefhebberij die ten goede komt aan ons milieu. De honingbij in het bijzonder kan een belangrijke bijdrage leveren om een verdere verarming van ons milieu tegen te gaan. Door bestuiving  door  onze honingbij  van vele bes- en vruchtdragende gewassen wordt een betere zaad- en besvorming gestimuleerd die de instandhouding en verspreiding van bepaalde planten in alle  gebieden waarborgt. Hierdoor krijgen een hoop andere dieren, met name vogels (die van bessen en zaden moeten leven) weer betere kansen in de strijd om het bestaan. Door haar goede bestuivings eigenschappen van fruit en tuinbouwgewassen levert de honingbij bovendien een enorme bijdrage aan de Nederlandse economie.

bijenteeltverenigingDe Bijenteeltvereniging Beemster en Omstreken bestaat uit een aantal enthousiastelingen die u graag willen helpen met uw eerste schreden op het ambachtelijke imkerspad. Zij staan u met raad en daad terzijde bij aanschaf van materialen, kunnen u voorzien van een echt goed, gezond en vertrouwd bijenvolkje. Op deze wijze kunt u uw eigen honing winnen, een uniek natuurlijk, eerlijk en gezond voedingsproduct.

Meer info: www.bijenteeltverenigingbeemster.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.