Bereikbaarheid

Het Twiske heeft diverse ingangen voor auto’s, fietsers en wandelaars: Zuiderlaaik, Twiskeweg, Etensroer, het Luijendijkje Zuid, het Luijendijkje Noord, De Lange Jap, Polderweg en de Marsenweg.

Bereikbaarheid per auto
In de wijde omgeving wordt recreatiegebied Het Twiske op borden van de ANWB aangegeven. Het Twiske is per auto via Oostzaan en Den Ilp bereikbaar. De hoofdingang bevindt zich in Oostzaan en bereikt u door vanaf de A8 (Amsterdam – Zaanstad) afslag Oostzaan/Het Twiske te nemen.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Vanuit Amsterdam CS en Zaandam CS kunt u bus 392 (Connexxion) nemen: uitstappen in Oostzaan halte Kolkweg (voor de hoofdingang) of halte De Kunstgreep (voor bezoekerscentrum Het Twiske en Twiske Haven). Vanaf de Kunstgreep in Oostzaan loopt u in ongeveer 15 minuten naar het bezoekerscentrum (volg borden Sportvelden). Bus 124 (EBS) van Amsterdam CS naar het busstation in Purmerend v.v. rijdt langs de oostkant van Het Twiske door Landsmeer en Den Ilp. Voor de vertrektijden kunt u kijken op www.9292.nl.

Parkeren
In Het Twiske betaalt u een vergoeding voor het parkeren van uw auto. De parkeerinkomsten worden gebruikt om het recreatiegebied te onderhouden.

Tarieven 2014
Voor de eerste 3 uur betaalt u € 3,50. Een dagkaart (langer dan 3 uur parkeren) kost € 6. U betaalt voor het uitrijden bij de betaalautomaten.
Gasten van Twiske Haven & Jachtclub kunnen hier een dagkaart voor € 4,50 verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.